Klimaat Magaluf

Op Mallorca en dus in Magaluf is het hele jaar heerlijk weer. De schijnt eigenlijk altijd. In de zomermaanden kan het dertig graden worden. Echt vakantie zon weer. In de rest van het jaar blijft het zonnig en is het vaak rond de twintig graden.

Het advies is dan zelfs om in het voor- en najaar te reizen. Nog een voordeel van Magaluf is dat er in het algemeen vrijwel geen regen valt.

Temperatuur door het jaar heen in Magaluf

weer Vanaf januari tot en met april loopt de temperatuur op van 14 graden tot en met ongeveer 18 graden. In mei en juni loopt de temperatuur op naar 26 graden. Heerlijk weer dus.

Een goede periode om naar Magaluf op vakantie te gaan. Voor de echte zonaanbieders zullen de volgende maanden een lekker zonnige temperatuur hebben.

In juli en augustus is het gemiddeld 30 graden. In de maanden daarna loopt de temperatuur weer gestaag terug. In september en oktober is er nog sprake van een zonnige 22 tot 26 graden. Daarna zakt de temperatuur terug naar de 14 graden waarmee Magaluf ook weer het voglende jaar begint.

Lekker warm zwemmen in Magaluf

Als het heerlijk weer is, lijkt er niets fijners te zijn dan het zeewater in de duiken. In de warme zomermaanden is dat een goede manier om af te koelen. Gelukkig is het verschil op dat moment niet groot, maar wel groot genoeg.

In de warme zomermaanden kan het zeewater een temperatuur hebben van 24 √° 25 graden. Iets frisser dan de gevoelstemperatuur buiten het water en daarom juist zo lekker verfrissend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail